Blog

Hvordan sikrer du arbejdskraft? Få 3 vinkler i denne blog

Af Jakob Møller Hansen

Behovet for at motivere arbejdskraft på et blodrødt jobmarked er massivt. Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering udgav i oktober 2021 en analyse om det nuværende arbejdsmarked. Tallene talte for sig selv:

  • 31 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg var forgæves i september 2021
  • 17 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg endte med, at stillingen ikke blev besat.
  • 14 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg blev besat med en person, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.
  • Opgjort i antal var der ca. 110.000 forgæves rekrutteringer i september 2021
  • 44 pct. af virksomhederne med rekrutteringsudfordringer melder om produktionstab afledt heraf

Fra politisk hold såvel som i dagspressen bliver vi til stadighed fastholdt i en virkelighed der understøttes af ovenstående fakta fra september. På Christiansborg er der gået politik i at støtte erhvervslivet i en løsning, og ude i de spidse ender knokler HR og virksomhedsledere for at sikre rette kompetencer og arbejdskraft til rette tid. For nogle er situationen mere missionskritisk end for andre. Faktum er, at der ikke lader til at findes et quick fix!

Under beskydning fra alle retninger

Som ejerleder, bestyrelsesformand og headhunter, er jeg i berøring med problemstillingerne om mangel på arbejdskraft fra alle retninger i min dagligdag, og når jeg kommer ud som foredragsholder, er emnet også top of mind; ”Kan du ikke give dit vue på hvad vi kan gøre ”?

Nedenfor kan du følge link til mit vue fra alle tre retninger;

Der er nok ikke noget af indholdet, der giver akut guidance, men du finder måske inspiration til drøftelse af forudsætninger, som du kan tage med ind i bestyrelseslokalet eller til ledermødet for at forbedre situationen på den lidt længere horisont. Det er nødvendigt for problemet er ikke væk på den korte bane, så hvad gør I?

Håber du har lyst til at læse med og ræk ud hvis du har brug for at ventilere din og jeres situation. Det koster kun et opkald, og både Jakob og Lars er altid klar på en uforpligtende drøftelse af en give situation.

Læs også

vores øvrige blogindlæg

Anekdoter fra en ejerleder

I anledning af Comentors 20 års fødselsdag, satte Jakob sig til tasterne og skrev en fem små anekdoter om de begivenheder, der har været med til at forme ham som ejerleder, leder og i hans bestyrelsesarbejde.  Vi har samlet alle

LÆS MERE

Menu

Bliv en del af Comentor

Tilmeld dig
Comentor Forum

– Udvid dit perspektiv på ledelse og rekruttering.
– Modtag nyt fra hjørnekontoret v/ CEO Jakob Møller Hansen. 
– Vær blandt de første, der inviteres til arrangementer og relevante netværk.