Blog

Onboarding! Vi har taget egen medicin og evalueret de sidste nye Comentorer

Af Michelle Kjær Hæstrup og Kathrine Simonia Bossen Asp

Vi er blevet spurgt til vores refleksioner om vores egen onboarding og det første halvår hos Comentor. Det er der kommet dette blogindlæg ud af, som vi har lyst til at dele med jer.

Sæt i gang! 

Den 3. januar 2022, mødte vi ind på adressen Østerågade 5 til vores første dag på rejsen hen mod at blive dygtige Research konsulenter. Jakob gjorde os klart fra starten; det tager 10.000 timer at blive ekspert, og vi var indstillet på, at gøre vores ypperste for at opnå netop dette! Vi var topmotiveret, og med den stejle læringskurve, de spændende opgaver og bedst af alt, de gode kollegaer, er denne motivation om noget steget yderligere. Læringskurven var ikke kun stejl i det daglige virke og onboarding på en ny arbejdsplads, nye indtryk og relationer. Det var i den grad også i forhold til de bagvedlæggende systemer. Allerede fra første dag blev vi introduceret til hele paletten, fra Microsoft Teams til LinkedIn Recruiter. Vi fik udleveret en telefon og en pc og så var det ellers bare… sæt i gang!

Modsætninger mødes

I Research teamet er vi, nok på papiret og personprofilen, det man vil kalde for modsætninger. Kathrine er ekspert i at skabe struktur og overblik, samtidig med hun tager velovervejede beslutninger. Kathrine er en tænker. Michelle derimod, foretrækker handlekraft og spontanitet. Improvisation falder hende naturligt ligesom snakketøjet og temperamentet ikke er til at tage fejl af.

Trods vores modsætninger, har vi mange fælles interesser og samme ambitionsniveau når vi går til vores opgaver. Vi har selv en teori om, at dette har været et bevidst valg. At sammensætte forskelligheder, da de så vores fælles ambitionsniveau og mulighederne i, at vi tilsammen er gode til at gøre op for hinandens svagheder samt øge hinandens styrker – og de havde ret! (De er kloge nok de ’gamle’ hoveder).

Apropos de ’gamle’. Jakob skrev i et tidligere blogindlæg; ”flere vil nok sige, at jeg ikke er den nemmeste at arbejde for – og med. Jeg ved, at jeg stiller krav og giver vide rammer, for de ihærdige og ambitiøse, og dermed en særdeles god platform at udvikle sig på.”

Dyb uenighed og rungende forståelse

Her sidder vi så med en blandet følelse af dyb uenighed og rungende forståelse. Det er sandt, at der bliver stillet høje krav og forventningerne er i top, men det gør det absolut ikke til en svær opgave at arbejde for- og med Jakob. Det er forfriskende at unge mennesker, som os selv, med ambitioner og uden livslang erhvervserfaring, får muligheden for at udvikle os og blive kastet ud i situationer, hvor vi til tider kan få nogle knubs. Vi anerkender at disse knubs er nødvendige for at kunne rejse sig og bliver endnu dygtigere konsulenter, frem for at være pakket ind i bobleplast og få svaret fra oraklet på forhånd.

At være konsulent er ikke et 8-16 job, det er en livsstil

Frihed under ansvar er en sætning der går igen hos Comentor. Drømmer man om et 8-16 job, så skal man ikke gå konsulentvejen. Omvendt… skal man til frisør, eller har man blot brug for en pause til at finde energien igen, så har vi rig mulighed for at gøre netop dette. Om så man har behov for træning i fitnesscenteret, en gåtur eller blot et smut til rivegilde i Salling, så gør vi det – no questions asked. Fokus er rettet mod opgaven, at den bliver løst og, at vi er der, når kandidaterne vil tale med os, hvilket oftest er udenfor det andre vil kalde ”normal arbejdstid”. Det er en ny måde at arbejde på for os begge, og vi sætter pris på den frihed og det ansvar. Det kræver også en struktureret arbejdsdag, hvor vi altid skal sikre, at de deadlines og mål, der er sat fra kunde og Headhunter bliver nået. En skarp planlægning er et must. Det er en fed måde at arbejde på, og det er hvad vi kalder en god ’work-life-balance’.

Mere end blot et arbejde

At være en del af Comentor er meget mere et blot en arbejdsplads. Der er fokus på det sociale. Hver 4. fredag, afholder vi månedsmøde, hvor der bliver budt på lækkerier og øl/vin/vand. Vi bliver opdateret på situationen i Comentor og med mulighed for at bringe andre dialoger/diskussioner på banen. Det er helt op til os selv at søge inddragelse og indflydelse. Derudover afholder vi sociale arrangementer. Sidst havde vi ’game-night’ med brætspil og gin/tonic, og næste ’skoleudflugt’ står på de tre vigtigste K’er klatring, kaffe og kage.

For at opsummere på vores refleksioner omkring den første tid hos Comentor: Vi glæder os til at se hvad fremtiden byder på og hvilken udviklingsrejse, vi kommer igennem. Vi ved, at vi også udfordrer det bestående, når vi arbejder remote. Fagre nye verden har sørget for at alle vores løsninger er cloud baseret, og det betyder at vi ikke skal slæbe rundt på vores pc men blot kan tjekke ind fra vores gaming-stationer derhjemme. Vi ved dog ikke helt om “lyset” er gået op for andre end os:-) 

Vi er til gengæld super glade for, at der er plads til forskelligheder og kant, og vi er i hvert fald sikre på, at vi er landet på den helt rigtige hylde samt, at vi er i de bedste hænder.

Michelle og Kathrine

Læs også

vores øvrige blogindlæg

Anekdoter fra en ejerleder

I anledning af Comentors 20 års fødselsdag, satte Jakob sig til tasterne og skrev en fem små anekdoter om de begivenheder, der har været med til at forme ham som ejerleder, leder og i hans bestyrelsesarbejde.  Vi har samlet alle

LÆS MERE

Menu

Bliv en del af Comentor

Tilmeld dig
Comentor Forum

– Udvid dit perspektiv på ledelse og rekruttering.
– Modtag nyt fra hjørnekontoret v/ CEO Jakob Møller Hansen. 
– Vær blandt de første, der inviteres til arrangementer og relevante netværk.