Foredrag

Hvordan står jeg bedst muligt i spidsen af forandringer?

Forandringer i større og mindre omfang er blevet et vilkår på de fleste arbejdspladser. Det er vi som ledere tvunget til at forholde os til og evnen til at navigere strategisk og eksekvere operationelt er blevet altafgørende fordi det er mennesker, der er en del af den ligning, der sikrer, at vi lykkes med vores planer.

God forandringsledelse handler om at skabe følgeskab til forandringen og håndtere den modstand, der helt naturligt opstår når vi putter forskellige mennesker ind i ligningen. 

70% af alle forandringsprojekter forliser. De forliser ikke på grund af mangel på mål eller ressourceallokering, men på grund af mangel på viden om menneskelig adfærd i forandringsprocesser og mangel på konsensus i ledergruppen.

ikon-lederudvikling

indhold

På dette 2 timers inspirationsforedrag får du indblik i hvorfor lederen det med at stå i spidsen for forandringer kan være en svær disciplin. Vi berører blandt andet:

  • at ikke alle bevæger sig gennem forandringen med samme hastighed og smidighed, og at lederen ofte selv vil have en tendens til at være langt foran medarbejderne.
  • barriere i kommunikationen, hvor lederens budskaber er uklare for medarbejderne, og derfor lytter efter en uopnåelig forståelse
  • at forandringer ikke bare er at skabe noget nyt, men det er at integrere og forankre ny adfærd – både hos sig selv og sine medarbejdere – samt at en forandring, som på papiret er gennemført, stadig kan have et stort stykke arbejde foran sig, før alle implicerede ‘gør’ forandringen rigtig

målgruppe

Foredraget henvender sig som inspiration til direktioner og ledergruppen, som ønsker at blive både klogere og dygtigere til at spotte faldgruberne i en forandringsproces. Det være sig i ledelse af projekter, som led i en strategiproces eller i en hverdag hvor mange små forandringer rammer i yderste led, og man er afhængig af stort følgeskab for at skabe fremdrift.

Derudover egner foredraget sig også til netværksgrupper og erhvervsforeninger, som har sat strategi og evnen til eksekvering på dagsordenen.

udbytte

Strategi og operation hænger uomtvisteligt sammen, hvorfor ledelse af eksempelvis en strategiproces er afgørende.

Brug af simple værktøjer kan være med til at skabe optimal forståelse for jeres hensigter og aktiviteter bredt i organisationen.

I dette foredrag kan du glæde dig til at opnå forståelse for

  • Forandring er en faseopdelt og cyklisk bevægelse
  • Hvad er modstand, og hvordan viser det sig
  • Hvordan håndterer jeg modstand bedst
  • Hvor er fald grupperne når man vil forandre
  • Hvordan håndterer du selv at være i en forandring
  • Hvordan hænger eksekvering af forandring sammen med situationsbestemt ledelse

Andre siger..

”Cut-the-crap” inspiration på kompetent vis leveret af en veloplagt Jakob Møller Hansen”

Netværksdirektør
Ellen Vejle
EGN Topledelse

En del af jeres resultat

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes for at høre mere om jeres foredrag

Menu

Marie Lyhne Kousholt
Koordinator

+45 28 99 84 27
mlk@comentor.dk

Som koordinator har Marie det store overblik over husets kalendere og møder herunder booking og indkaldelse af kandidater.

Hun sørger for at tage godt imod gæster i huset, og det er også Marie, du kommer til at tale med, når du ringer til os.

Marie løser administrative opgaver på tværs af huset og supporterer ift. klargøring af ledelsesudviklingsforløb. Hun er desuden en væsentlig ressource i implementeringen af udviklingstiltag og nye systemer.

Marie har en kandidatuddannelse i Læring og forandringsprocesser.

Tomas Arnesen
Headhunter

+45 28 99 84 02
toa@comentor.dk

Ti år på Comentor-holdet har givet Tomas en stor erfaring og tyngde både som headhunter og indenfor ledelsesudvikling og -sparring.

Med en mastergrad i bagagen fra Aalborg Universitet og Rotterdam School of Management samt ti års ledererfaring fra Norge har Tomas stærke kompetencer inden for både ledelse, rekruttering og organisationsudvikling – på tværs af de skandinaviske lande.

Netop derfor har han også hovedansvar for de opgaver, vi løser på tværs af Skagerrak.