Talentudvikling
Sparekassen Vendsyssel

Sparekassen Vendsyssels opdrag til Comentor

Der er et ønske om at identificere og udvælge de lederkandidater, der kan være med til at sikre en pipeline af ledere med skarpe kompetencer til fremtidens marked, som både kan og vil stå klar ”på bænken” og som kan være med til at fremtidssikre Sparekassen Vendsyssel med hensyn til kommende års forventninger til yderligere vækst.

Forløbet skal medvirke til

  • At de udvalgte bliver klædt på til at varetage lederrollen inden for 2-3 år
  • At igangsætte koordinerede indsatser, der sikrer professionel talentudvikling af virksomhedens medarbejdere, hvor fokus lægges på de personer, der har potentialet til ledelse
  • At gennemføre et accelereret forløb for ledere, for hvem det ikke var muligt at deltage på det seneste ledelsesudviklingsforløb gennemført af Comentor

Forløbet anbefales at være så målrettet, at 80% af de talenter, der gennemfører forløbet, reelt kan lykkes i en stilling som leder efterfølgende. Dette kræver en grundig kvalificering af særligt personlige men også faglige kompetencer, hvor tid og ressourcer investeres i dem, vi tror, der kan vinde kampen om kunderne i fremtiden.

Udbytte af vores samarbejde
21 medarbejdere søgte om optagelse på ledertalent 2014, hvor 10 medarbejdere blev optaget og afsluttede med at bestå eksamen i januar 2015. Ud af disse 10 medarbejdere har 7 allerede påtaget sig ledelsesmæssige jobs, så målet er næsten nået – at 80% af de talenter, der gennemførte forløbet også lykkes i stillinger som ledere efterfølgende. De 10 deltagere vil fortsætte udviklingen af sig selv og dermed også deres arbejdsplads.

Sparekassen Vendsyssels oplevelse af Comentor som leverandør
Vi har tidligere haft et positivt samarbejde med Comentor omkring ledelsesudvikling, og heller ikke denne gang har samarbejdet skuffet. For os betyder det meget, at den teoretiske inspiration veksles til det daglige arbejde, hvormed der leves op til en af vores værdier – handlekraft. Fra Comentors side har vi oplevet et professionelt setup med interviews, analyse, forberedelse og involvering. En stærk præstation af instruktøren har været den altafgørende faktor for et rigtig godt forløb. Den indlevende og direkte facon fra instruktøren passer rigtig godt til os i Sparekassen Vendsyssel, og vi har på alle måder været tilfredse med forløbet.

 

Lars Guldager, HR direktør


Sparekassen Vendsyssel er en stærk lokal garantsparekasse, hvis fornemste mål er at styrke vores kunder og lokalområdet. Det gør vi ved at kombinere den personlige service og rådgivning i vores lokale afdelinger med et stærkt og professionelt bagland i vores centrale funktioner. Vi lægger også vægt på at drive en sund forretning, som blandt andet afspejles i vores høje solvensgrad. Det giver os nemlig de bedste forudsætninger for at give vores kunder høj kvalitet i produkter, service og rådgivning samtidig med, at vi fastholder et fornuftigt prisniveau.

Forside