Onboarding

Onboarding

din investering i en
ny medarbejder

Mere systematik og mindre tilfældighed

Onboarding er en essentiel tilføjelse til din investering i en ny medarbejder og “snørrer sækken” omkring en succesfuld rekruttering for såvel kandidat som ansættende virksomhed. Onboarding lægger kimen til et bæredygtigt og frugtbart samarbejde – og ikke mindst hurtig værdiskabelse.

Med Comentors samlede mængde af rekrutteringserfaring er vi specialister på området. Vi hjælper dagligt virksomheder i hele eller dele af den ressourcekrævende rekrutteringsopgave. Og vi følger kandidaterne – som vi ofte finder gennem professionel search helt til dørs ved bl.a. at gennemføre opfølgningssamtaler for såvel kandidatens og virksomhedens som vores egen skyld.

Hvad er onboarding?
Onboarding er den styrede indsats med at inkludere din nye medarbejder i organisationen; fra kontrakten er underskrevet, forud for opstart frem til første arbejdsdag, og til din nye medarbejder er en integreret del af virksomheden.

Preboarding forud for opstart
Som udvalgt til et nyt job kradser man som regel i jorden for at komme i gang. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken viden jeres udvalgte kandidat kan tilføres allerede inden første arbejdsdag. Samtidig virker det fordrende for et godt samarbejde at ’tjekke ind’ hos sin kommende medarbejder under det opsigelsesvarsel, der oftest adskiller jer fra at starte samarbejdet. I populær tale pre-boarding.

Det er også en fordel at tilsende jeres nye menneskelige aktiv en plan for, hvordan den første måned i hovedtræk vil tage sig ud. 

Overvej eksempelvis:

  • Hvordan vedkommende bliver sat ind i kerneforretningen og dens processer
  • Hvornår medarbejderen møder sine vigtigste kolleger, medarbejdere eller kunder
  • Hvem der sikrer grundig introduktion til IT, systemer og måske endda kantine
  • Om det er en idé at tage på road-trip til øvrige lokationer
  • En velkomstgave og et login, der faktisk virker… på første arbejdsdag

Mere systematik og mindre tilfældighed
Vores oplevelse er, at der mange steder er godt styr på onboarding af de kandidater, vi identificerer til nye positioner. Alligevel undres vi til tider over, hvor stor en del af opgaven med at implementere nye medarbejdere, der ”reddes” af en imødekommende kultur, tålmodighed og fleksibilitet hos alle parter. Vi ser gerne, at flere virksomheder går mere systemisk og strategisk til værks med skemalagt, beskrevet og ansvarsfordelt onboarding. Risikoen for, at en ellers succesfuld rekruttering forliser pga. at ny medarbejder ikke støttes i ombordstigningen, er simpelthen for markant. Derfor siger vi:

Du skal forsikre investeringen i din nye medarbejder med onboarding
– og vi hjælper gerne!

Er du nysgerrig på hvordan du kan arbejde mere målrettet og struktureret med onboarding, så tøv ikke med at kontakte Henrik Kildedal Mathiesen for en uforpligtende drøftelse af netop jeres situation.