Blog

Kvalitetstjekker du din headhunter?

Af Thomas Ballegaard, CCO i Comentor

Hvad har arkitekter og headhuntere til fælles? De bestrider vidt forskellige erhverv, men begge grupper har fri adgang til deres titel.
Mens arkitekter typisk supplerer deres titel med forkortelsen og kvalitetsstemplet MAA som vidnesbyrd på, at den pågældende er Medlem af Akademisk Arkitektforening og dermed har gennemført kandidatuddannelse fra en anerkendt international arkitektskole, så er der absolut ingen restriktioner for brug af headhunter-titlen. Det er formentlig årsagen til, at der findes over 1.000 registrerede headhunter-selskaber i Danmark. Mange af dem er én-mandsfirmaer, og enhver med en laptop, mobiltelefon og visitkort kan slutte sig til skaren.

Der er brug for gennemsigtighed
Det er der nødvendigvis ikke noget galt med, men branchen kunne godt have brug for lidt retning og kontrol – for kundernes og for branchens egen skyld. Det er i rekrutteringsbureauernes egen interesse, at der kommer lidt skik på branchen. Vi har brug for kvalitetssikring, procesdokumentation, kundetilfredshedsmålinger, gennemsigtighed – og meget andet. 

 • Hvordan sikrer kunderne sig mod headhuntere og rekrutteringsbureauer, som ikke lever op til rimelige kvalitetskrav? 
 • Hvordan undgår de at hoppe på headhuntere, som på deres hjemmeside bryster sig med at have massevis af åbne stillinger, som er forældede eller genstand for opspind? 
 • Hvordan kan en virksomhed finde en kvalificeret rekrutteringspartner, der kender sin metier og sikrer kunden en god og værdifuld oplevelse? 
 • Og hvordan kan kunderne i øvrigt få indsigt i, hvordan andre kunder har vurderet en rekrutteringsopgave fra den givne headhunter?

Syv grundprincipper for god rekruttering
Svaret er ligetil. Led efter ’Search Danmark’ mærkatet på hjemmesiden, når du vælger headhunter. Search Danmark er brancheforeningen for danske headhunter-virksomheder, og det er foreningens ambition at sikre en højere kvalitet for kunderne, skabe et etisk kodeks og udvikle en autorisationsordning for branchen. Er en headhunter medlem af ’Search Danmark’ forpligter han sig til at efterleve regelsættet i foreningen og leve op til foreningens syv grundprincipper:

 1. At være objektive og etiske i ansættelsesprocessen, bl.a. for at fremme mangfoldighed på arbejdspladsen.
 2. At levere en høj standard ift. kandidatoplevelsen med løbende kommunikation og feedback under rekrutteringsprocessen.
 3. At indhente referencer på kandidater efter aftale og accept fra kandidaten. 
 4. At behandle materiale om kunder og kandidater konfidentielt i henhold til aftale. 
 5. At efterleve det sæt af retningslinjer, der er udarbejdet af VPP (Videnscenter for Professionel Personvurdering).
 6. At overholde og orientere sig om relevante love, herunder overholdelse af persondataforordningen vedr. behandling og opbevaring af persondata og aktindsigt. 
 7. At jævnligt gennemgå egne rekrutteringsprocedurer med feedback fra kandidater (udvalgte som fravalgte) samt kunder.

I alles interesse
Det er i kunderne såvel som headhunternes interesse, at kendskabet til Search Danmark udbredes til så mange som muligt. I øjeblikket er alt for få rekrutteringsvirksomheder medlem af foreningen, men skabes der en efterspørgsel efter prædikatet blandt kunderne, vil vi helt sikkert opleve øget medlemstilgang, og dermed vil vi også hæve gennemsigtigheden og kvaliteten af det rekrutteringsarbejde, der foregår derude.

Kig efter ’Search Danmark’ logoet hos din headhunter. Han er stolt af det! 

Se også

Andre blogindlæg

Sælg jobbet i et 360 graders perspektiv

Der er rift om de bedste medarbejdere. Derfor er det vigtigt, at du som ansættende virksomhed (også) anskuer dine rekrutteringer fra ansøgernes perspektiv. På den måde bliver du knivskarp på at sælge den åbne position til de sjældne, kvalificerede kandidater.

LÆS MERE

Er skjorten ved at blive for kort Mette F?

For ganske få dage siden kunne ”De Gule Veste” i Frankrig fejre 2-års jubilæum. En bevægelse, som tog sin begyndelse grundet øgede benzinpriser, og som over tid har haft en del andre afsæt. Fælles for alle er, at de, der

LÆS MERE

”Der var jo en god grund til min fyring…!”

Konkurrencen om de attraktive jobs er hård derude. Det er en nådesløs jungle, og det kan til tider synes som tilfældigheder, der afgør, om positionen ryger til den ene eller til den anden kandidat. Researchers scanner CV’er i spandevis for

LÆS MERE

Menu

Marie Lyhne Kousholt
Koordinator

+45 28 99 84 27
mlk@comentor.dk

Som koordinator har Marie det store overblik over husets kalendere og møder herunder booking og indkaldelse af kandidater.

Hun sørger for at tage godt imod gæster i huset, og det er også Marie, du kommer til at tale med, når du ringer til os.

Marie løser administrative opgaver på tværs af huset og supporterer ift. klargøring af ledelsesudviklingsforløb. Hun er desuden en væsentlig ressource i implementeringen af udviklingstiltag og nye systemer.

Marie har en kandidatuddannelse i Læring og forandringsprocesser.

Tomas Arnesen
Headhunter

+45 28 99 84 02
toa@comentor.dk

Ti år på Comentor-holdet har givet Tomas en stor erfaring og tyngde både som headhunter og indenfor ledelsesudvikling og -sparring.

Med en mastergrad i bagagen fra Aalborg Universitet og Rotterdam School of Management samt ti års ledererfaring fra Norge har Tomas stærke kompetencer inden for både ledelse, rekruttering og organisationsudvikling – på tværs af de skandinaviske lande.

Netop derfor har han også hovedansvar for de opgaver, vi løser på tværs af Skagerrak.