Blog

Comentor ændrer ejerstruktur

Af Jakob Møller Hansen

Comentor A/S forstærker og gør samtidig klar til fremtidigt generationsskifte

Grundlægger og direktør Jakob Møller Hansen har, gennem to årtier, stået i spidsen for vel nok ét af Jyllands mest toneangivende konsulenthuse, Comentor A/S, som ligger i Aalborg. Siden 2008 har han været eneejer af virksomheden, der rådgiver en bred vifte af danske virksomheder inden for rekruttering/headhunting og lederudvikling. Nu lægger den 56-årige direktør op til langsigtet generationsskifte og udvider sin ejerkreds. Det gør han for fremadrettet at skabe et partnerdrevet konsulenthus med øget styrke, differentiering og kant samt for at løsne egne tøjler til virksomhedens daglige drift og ledelse.

Rettidig omhu

Jakob Møller Hansen udtaler selv: ”Corona har været en udfordring. Den har presset mange danske virksomheder, inklusive os selv, over det sidste halvandet år. Jeg er stolt af det resultat, teamet har kæmpet for at levere, når jeg kigger ind i dette års resultat, og er ikke i tvivl om, at fremtiden atter ser lys ud for såvel Comentor som for mange andre danske virksomheder, der oplevede konsekvensen af Covid 19”.

Tanken om at få en partner ombord er ikke ny. I fællesskab med sin bestyrelse har Jakob Møller Hansen gennem de sidste tre år arbejdet på at få nye og friske kræfter ind i virksomheden. Kræfter der skal være med til at mindske den sårbarhed, der ligger i, at det primært er ham selv, der tegner Comentor. Samt ikke mindst for at gøre Comentor ”bredere” og stærkere til fordel for såvel nuværende som kommende kunder.

Et stærkt kort

Det er nu lykkedes. Lars Pertou Vestergaard er pr. 1. oktober 2021 ny partner og medejer i Comentor. Lars er 51 år, har en baggrund som linjeofficer i Hæren og en HD i Organisation og Ledelse fra AAU. Han har 20 års erfaring fra det private erhvervsliv. Først som Management Consultant i Mercuri Urval og derefter som HR Executive i en række mellemstore virksomheder samt internationale og globale koncerner. Senest som HR-direktør i Arla Foods Ingredients.

Bestyrelsesformand Henrik Bruun udtaler: ”Vi glæder os over, at det potentiale Comentor har format til at realisere, på såvel kort som på lang sigt, nu kan indfries. Målet om at udvikle Comentor til en partnerdrevet forretning har været længe undervejs. Det glæder vi os over på Comentors og ikke mindst specifikt på Jakob og Lars’ vegne”.

Markedet er i forandring

CEO og stifter, Jakob Møller Hansen udtaler videre: ”Vi oplever et skred i markedet. Kunderne kan se værdien af at arbejde med faste leverandører. De skal være tæt på forretningen, tage ansvaret som reel forretnings- og samarbejdspartner og kunne indtænkes som et synligt aktiv i udvikling af hele værdikæden. Samtidig har de også et krav om, at dem, de samarbejder med, er specialister og eksperter inden for det, de beskæftiger sig med. Den ligning kræver en tung A-kæde.

Det har i den forbindelse været helt naturligt for mig at udvide forretningen med en tung ressource og partner. En partner der kan byde ind, hvor jeg enten selv kommer til kort, eller hvor vi kan spille hinanden endnu bedre ved at udvikle en fremtid for Comentor sammen.

Jeg ved, at Lars har det, der skal til – vi har et meget ens syn på verden, og Forsvaret er vores fælles baggrund. Jeg er helt tryg ved at overlade en del af forretningen og styringen til en helt ind til benet sund jyde som Lars, og glæder mig til, i fællesskab, at trykke speederen i bund og løfte Comentor til nye højder.

Lars Pertou Vestergaard udtaler om sin indtræden som partner: ”Netop det at løfte Comentor til nye højder er en af de væsentlige årsager til, at jeg har tilvalgt Jakob og Comentor som den foretrukne partner. Det er et ”perfect match” for mig og den forretningsambition, jeg har sat i spidsen for realiseringen af en drøm, som jeg har haft i mere end 10 år. Jeg ønsker at skabe en virksomhed, som kan & vil dække det behov og potentiale, der er i markedet for et “Jysk Full Service Konsulenthus med kant”! Dvs. et konsulenthus, der evner at levere strategisk partnerskab og nærværende samarbejde med indhold, resultater og særkende 24/7/365 til danske vækstvirksomheder.”

Lars’ indtræden i Comentors ejerkreds markeres med en reception for venner af huset, kunder og samarbejdspartnere fredag den 29. oktober kl. 14-16.

For yderligere information, kontakt CEO Jakob Møller Hansen +45 28 99 84 30 eller bestyrelsesformand Henrik Bruun 20 14 72 09.

Læs også

vores øvrige blogindlæg

Anekdoter fra en ejerleder

I anledning af Comentors 20 års fødselsdag, satte Jakob sig til tasterne og skrev en fem små anekdoter om de begivenheder, der har været med til at forme ham som ejerleder, leder og i hans bestyrelsesarbejde.  Vi har samlet alle

LÆS MERE

Menu

Bliv en del af Comentor

Tilmeld dig
Comentor Forum

– Udvid dit perspektiv på ledelse og rekruttering.
– Modtag nyt fra hjørnekontoret v/ CEO Jakob Møller Hansen. 
– Vær blandt de første, der inviteres til arrangementer og relevante netværk.